Mesi postigao dva gola u povratku u postavu Argentine u pobedi od 4-1 nad Gvatemalom

Mesi postigao dva gola u povratku u postavu Argentine u pobedi od 4-1 nad Gvatemalom

Lionel Mesi je postigao dva gola i asistirao za još jedan gol u svom prvom međunarodnom startu od novembra. Argentina je u petak uveče nadmašila Gvatemalu sa 4-1, završavajući pripreme za Kopa Amerika 2024. Mesi je odigrao punih 90 minuta za trenera Lionela Skalonija, nakon što je sa klupe učestvovao 35 minuta u pobedi od 1:0 nad Ekvadorom u Kopa Americi. Odsustvovao je zbog problema sa tetivom u martu, što je dovelo do nekoliko izostanaka, uključujući i jednu utakmicu u MLS ligi.

Njegov impresivan nastup uključivao je postizanje golova iz slobodnog udarca i asistiranje u akcijama koje su dovele do golova. Ovo je umirilo zabrinutost u argentinskom timu pred otvaranje grupne faze takmičenja protiv Kanade. Lautaro Martinez je takođe bio ključan sa dva postignuta gola za ekipu, koja je savladala Gvatemalu, koja zauzima 108. mesto na FIFA rang listi.

Gvatemala je iznenadila Argentina povela u četvrtom minutu, ali je Mesi brzo izjednačio. Kasnije je asistirao za još jedan gol, dok je Martinez postigao drugi gol nakon penala. Mesi je svoj drugi gol postigao nakon savršenog dodavanja od strane Enco Fernandeza. Konačan rezultat postavio je Mesi u 77. minutu, nakon saradnje sa Anhelom di Marijom.