Mesi postigao dva gola u meču protiv Atlante

Mesi postigao dva gola u meču protiv Atlante

Lionel Mesi je postigao dva gola u prvom poluvremenu i asistirao na još jednom u drugom da bi Inter Majami doveo do 4-0 protiv Atlante junajteda i plasirao se u nokaut fazu Kupa Liga u utorak, prenosi Rojters.

Nakon što je u petak uveče izašao sa klupe i postigao dramatičnu pobedničku utakmicu u svom debiju, šampion Svetskog kupa iz Argentine nije gubio vreme u svom prvom startu sa ekipom iz MLS-a.

Kapiten tima je primio divan pas od bivšeg saigrača iz Barselone Serhija Busketsa i, nakon što je prvobitno pogodio stativu, ispalio je sopstvenim skokom da bi Majami u osmom minutu podigao na odobravanje domaće publike.

Mesi je ubacio sekundu u 22. minutu nakon centaršuta saigrača Roberta Tejlora, koji je u vrućoj noći u Majamiju zakucao svoj gol.

Nakon pogotka, Mesi je stao i sa terena pokazao na suvlasnika tima Dejvida Bekama, koji je gledao utakmicu. Taj gest je dočekan širokim osmehom bivšeg velikana Mančester junajteda koji je pomogao da privuče Mesija u MLS uprkos masovnoj kontra ponudi Saudijske Arabije.

Najbolja šansa Atlante da se upiše na semafor je bila kasni jedanaesterac koji je izveo Tijago Almada, ali ga je golman Majamija Drejk Kalender savršeno pročitao kako bi sačuvao čist gol.

Mesi i njegov kolega iz Argentine Almada zagrlili su se kada je Mesi isključen u 78. minutu i ​​par su razmenili dresove posle meča.

Mesi je ušao kao zamena u meču u petak protiv Curza Azula i njegovog pobednika u igrici u setu u poslednjoj sekundi takmičenja što je omogućilo početak iz snova u MLS za 36-godišnjaka, sedmostrukog osvajača Zlatne lopte. pobednik koji je doveo Argentinu do slave na Svetskom prvenstvu prošle godine.

Sa pobedom Majami je sada osvojio svoju grupu na turniru Liga kupa, koji je turnir u stilu Svetskog kupa na kojem učestvuju svi timovi iz MLS-a i meksičke Lige MX.