Mesi dobija ponudu od saudijskog kluba Al-Hilal

Mesi dobija ponudu od saudijskog kluba Al-Hilal

Lionel Mesi je dobio zvaničnu ponudu da se sledeće sezone pridruži saudijskom klubu Al Hilal, rekao je Rojtersu u četvrtak izvor blizak kapitenu argentinskog osvajača Svetskog prvenstva.

Ponuda saudijskog kluba jedina je koju je Mesi dobio do sada, dodao je izvor. Argentinski mediji su objavili da je ponuda vredna oko 400 miliona dolara godišnje.

Al-Hilal nije odmah odgovorio na zahtev za komentar van uobičajenog radnog vremena.

Mesi je takođe u medijima dovođen u vezu sa prelaskom u dečački klub Barselonu, a američki fudbalski klub Inter Majami koji se takođe proglašava kao moguća destinacija.

Njegov sadašnji klub Pari Sen Žermen suspendovao ga je početkom nedelje nakon što je neovlašćeno otišao u Saudijsku Arabiju, izvestio je u utorak francuski sportski dnevnik L’Ekip, dodajući da je PSŽ odlučio da ne iskoristi opciju da produži ugovor za treća sezona.

Mesi je saudijski ambasador za turizam, a njegov dugogodišnji rival Kristijano Ronaldo potpisao je ugovor za saudijski klub Al-Nasr u decembru u ugovoru koji vredi oko 220 miliona dolara godišnje.

Drugi izvor blizak Mesiju rekao je Rojtersu da je suspenzija nametnuta nakon što je napadač rekao PSŽ-u da neće ostati u Parizu sledeće sezone i smatra da klubu nedostaje projekat.

Izvor je dodao da PSŽ nije imao zakazan trening u ponedeljak i da je odluka o održavanju sesije doneta tek nakon što je Mesi već bio u Saudijskoj Arabiji.

Izvor blizak PSŽ-u je ovo demantovao, rekavši Rojtersu da je Mesi putovao bez dozvole francuskog kluba i uprkos tome što je trening zakazan za ponedeljak.

Izvor nije komentarisao da li je Mesi već rekao PSŽ-u da namerava da ode na kraju sezone.