Meklaren traži reviziju Norisove kazne za VN Kanade

Meklaren traži reviziju Norisove kazne za VN Kanade

Meklaren je u petak saopštio da traži reviziju kazne za Veliku nagradu Kanade zbog koje je Lando Noris pao sa devetog na 13. mesto u Montrealu.

Tim Formule jedan je u saopštenju na Velikoj nagradi Austrije naveo da je podneo peticiju vladajućoj FIA za „pravo na reviziju“ kazne od pet sekundi izrečene za „nesportsko ponašanje“.

„U Kanadi smo bili iznenađeni kaznom i nesigurni u pogledu obrazloženja ove odluke“, rekli su. „Razgovarali smo sa stjuardima odmah posle trke da bismo razumeli razloge za kaznu.“

„Tim je uzeo u obzir početno objašnjenje i odlučio da razmotri slučaj na miran i promišljen način, vršeći sveobuhvatnu analizu, koja je uključivala razmatranje presedana.“

„Nakon ovog pažljivog i opsežnog pregleda, verujemo da postoji dovoljno dokaza da se FIA podnese „pravo na reviziju“, što smo i uradili.

Stjuard je tada objasnio da je Noris usporio više nego obično dok je sigurnosni automobil bio raspoređen kako bi izbegao kašnjenje sa ‘double stack’ kada je stao iza svog australijskog timskog kolege Oskara Pjastrija.

Britanac Noris je tada rekao da mu kazna nema smisla.