Mega nanizala drugi poraz u ABA ligi

Mega nanizala drugi poraz u ABA ligi

Košarkaši Mege izgubili su na Novom Beogradu od Igokee rezultatom 73:64 u šestom kolu regionalne ABA lige.

Posle izvrsnog početka sezone i četiri uzastopna trijumfa u prva četiri kola ABA lige, Mega je danas nanizala drugi poraz u regionalnom takmičenju. Nakon neuspeha u Splitu pre nedelju dana, mlada ekipa Marka Baraća izgubila je i od Igokee u Hali sportova „Ranko Žeravica“.

Gosti iz Republike Srpske kontrolisali su dešavanja na terenu od prvog do poslednjeg trenutka. Posle prvih deset minuta igre imali su četiri poena prednosti (11:15), a krajem drugog kvartala stekli su prvi put dvocifrenu zalihu.

Mega je ozbiljno zapretila u trećoj četvrtini, kada je zaostatak svela na četiri poena (49:53), ali je Igokea odgovorila serijom 9:0 i početkom poslednjeg perioda ponovo stekla ubedljivije vođstvo, koje je do kraja utakmice mirno sačuvala.

Megi nije pomogla ni odlična partija Bogoljuba Markovića, koji je zabeležio dabl-dabl učinak – 16 poena i 10 skokova. Petrović je ubacio 14, a Kondić 10 poena za beogradski tim.

Među košarkašima Igokee, koji su pogodili devet trojki iz 21 pokušaja (42,9 odsto uspešnosti), istakao se Ognjen Stanković sa 13 poena. Po 11 su ubacili Ilić i Džons, a 10 poena Sakar Anim.

Mega će u narednoj rundi ABA lige igrati protiv ekipe Budućnosti u Podgorici, dok će Igokea, koja je sada na skoru 4-2, dočekati Borac iz Čačka.