Medvedev propušta Rolan Garos

Medvedev propušta Rolan Garos

Daniil Medvedev zaprepastio je svet tenisa nakon što je objavio da je podvrgnut operaciji i da će verovatno propustiti Otvoreno prvenstvo Francuske.

Šampion US Opena očekuje da će biti isključen na jedan do dva meseca nakon operacije kile, što ga dovodi u ozbiljnu opasnost da propusti Otvoreno prvenstvo Francuske.

Drugi svetski teniser napisao je u subotu na Tviteru da se poslednjih meseci suočava sa „malom kilom“ koja zahteva operaciju.

„Zajedno sa svojim timom odlučio sam da uradim malu proceduru da rešim problem“, navodi se u objavi Medvedeva.

„Verovatno ću biti van terena naredna 1-2 meseca i trudiću se da se uskoro vratim na teren.

Vremenski okvir od 1-2 meseca sugeriše da će Medvedev verovatno propustiti sledeći grend slem na Rolan Garosu, koji počinje 22. maja.

On je prošle godine stigao do četvrtfinala Otvorenog prvenstva Francuske nakon što je gubio u prvom kolu u svakom od svoja prva četiri nastupa u Parizu.

Ovaj 26-godišnjak je u februaru nakratko stigao do prvog mesta na ATP rang-listi, pre nego što je Novak Đoković vratio prvo mesto iako nije mogao da igra zbog statusa vakcinacije.

Medvedev je pobedio Đokovića u finalu Ju-Es opena prošlog septembra, a zatim izgubio od Rafaela Nadala u finalu Australijan opena u januaru.

Na svoja poslednja dva turnira, Rus je izašao u svom drugom meču u Indijan Velsu, a zatim je izašao u četvrtfinalu Majami opena u četvrtak.