Medvedev postigao istorijsku pobedu na Majami Openu

Medvedev postigao istorijsku pobedu na Majami Openu

Ruska teniska zvezda Danil Medvedev bio je na prvom mestu u ATP trci za najboljeg igrača sezone nakon pobede na Otvorenom prvenstvu u Majamiju u nedelju.

Ovaj 27-godišnji igrač iz Moskve pobedio je Italijana Janika Sinera, osvojivši svoju petu titulu na ATP Masters 1000 turniru. Medvedev je tek drugi Rus koji je osvojio turnir na Floridi posle pobede Nikolaja Davidenka 2008.

„Veoma sam srećan. Danas je bila teška utakmica. Bio je to verovatno najtopliji dan i najvlažniji tokom dana”, rekao je Medvedev, koji je trenutno 4. na svetu, posle pobede od 7-5, 6-3 protiv Sinera. „Ruke se malo tresu pa je servis malo teži… Uspeo sam da se saberem i zatvorim meč.”

Medvedev trijumf u Majamiju dolazi nakon osvajanja turnira u Roterdamu, Dohi i Dubaiju i drugog na Otvorenom prvenstvu Indijan Velsa u Kaliforniji.

Za razliku od mnogih međunarodnih sportskih federacija, ATP dozvoljava sportistima iz Rusije da učestvuju u njegovim događajima. Ruskim sportistima zabranjeno je učešće na većini svetskih turnira nakon pokretanja vojne operacije Moskve u Ukrajini početkom prošle godine.

Medvedev je rekao novinarima na Floridi da je srećan što je ruskim i beloruskim igračima nedavno dozvoljeno da se ponovo takmiče na Vimbldonu nakon jednogodišnje zabrane.