Medvedev lako do trećeg kola, Gregoar Barer iznenadio Norija u Majamiju

Medvedev lako do trećeg kola, Gregoar Barer iznenadio Norija u Majamiju

Peti teniser sveta Danil Medvedev rutinski je nadigrao Španca Roberta Karbaljesa Baenea sa 2:0 (6:1,6:2) i obezbedio plasman u treće kolo mastersa u Majamiju. Svojevrsno iznenađenje na turniru priredio je francuski teniser Gregoar Barer koji je eliminisao Britanca Kamerona Norija, 12. igrača na svetu, sa ubedljivih 2:0 ( 6:3, 6:2).

Ruskom teniseru Danilu Medvedevu trebalo je samo sat vremena igre da ubedljivo nadigra trenutno 84. tenisera sveta Španca Roberta Karbaljesa Baenu.

U narednom kolu suparnik Medvedevu biće Slovak Aleks Molčan koji je bio bolji od Japanca Jošihita Nišioke.

Veliko iznenađenje je priredio Francuz Gregoar Barer, trenutno 65. na ATP listi. ubedljivo sa 6:3, 6:2 eliminišući Britanca Kamerona Norija koji je 12. igrač na svetu. Gregoar Barer u narednom kolu igraće protiv Amerikanca Jubenksa.

Titulu u Majamiju brani Karlos Alkaraz, koji je u prošlosezonskom finalu bio bolji od Kaspera Ruda.

Najuspešniji teniseri u muškom singlu u istoriji ovog takmičenja su Novak Đoković i Andre Agasi koji su titulu osvajali po šest puta.

Srbin bi možda i oborio taj rekord da mu u poslednje dve godine nije zabranjeno učešće na turniru.

Plasman u osminu finala VTA turnira u Majamiju izborila je Kazahstanka Elena Ribakina, koja je noćas savladala Paulu Badozu iz Španije 3:6, 7:5, 6:3. Ona će u osmini finala igrati protiv Belgijanke Elis Mertens, koja je nadigrala Hrvaticu Petru Martić 6:4, 6:3.