Medvedev pobedio Rubljova

Medvedev pobedio Rubljova

Ruska teniska zvezda Daniil Medvedev nastavio je ponovo formu pobedom u finalu ATP turnira u Dubaiju, gde je u subotu pobedio sunarodnika Andreja Rubljova u uzastopnim setovima.

Medvedev je trijumfovao sa 6-2 6-2 nad šestim brojem sveta Rubljovim, koji je branio titulu na turniru.

Medvedev (27) je u polufinalu Dubaija savladao prvog igrača sveta Novaka Đokovića, prekinuvši Srbin niz od 20 pobeda.

Titula u Dubaiju bila je 18. na nivou ATP turneje za Medvedeva, koji je produžio niz bez poraza na 14 mečeva. Zvezda rođena u Moskvi pobedila je na poslednja tri turnira na kojima je učestvovao, jer mu je cilj da se ponovo popne na ATP rang listi, pošto je 16 nedelja uživao kao broj jedan na svetu 2022.

„Neverovatno je jer na početku godine nije bilo savršeno. U tenisu kada ne dobijate mečeve imate sumnje. Sada je samo bolje“, rekao je Medvedev posle pobede nad Rubljovim. „Zaista sam bio zadovoljan sa ove tri nedelje i radujem se narednim.

Drugi nosilac Rubljov stigao je do finala u Dubaiju pošto je u prethodnom kolu pobedio Nemca Aleksandra Zvereva u dva seta, čime je zabeležio pobedu u dramatičnom taj-brejku. Međutim, 25-godišnjak se u subotnjem finalu susreo sa inspirisanim Medvedevom, pošto Rubljov nije uspeo da osvoji ono što bi mu bila 13. ATP titula u karijeri.

Duti Free tenisko prvenstvo u Dubaiju postalo je prvi ATP događaj u kojem se odigralo sve-rusko finale od 2008. godine, kada je Igor Kuritsin pobedio Marata Safina tokom Kupa Kremlja.