Medvedev, Alkaraz, Zverev i Rune u trećem kolu Vimbldona

Medvedev, Alkaraz, Zverev i Rune u trećem kolu Vimbldona

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u treće kolo Vimbldona, pošto je danas bio bolji od Francuza Adrijana Manarina sa 3:0. Plasman u šesnaestinu finala obezbedili su i Danac Holger Rune pobedom nad Karbaljesom Baenom takođe sa 3:0 u setovima, ali i Aleksandar Zverev i Karlos Alkaraz.

Danil Medvedev lako je došao do po dva brejka i tako osigura vođstvo protiv Manarina od 2:0 u setovima.

Tokom trećeg seta koji je prekinut juče i nastavljen danas, brejk na obe strane doneo je taj-brejk u kojem je Medvedev trijumfovao sa 7:5.

U drugom kolu ruski teniser će igrati protiv Mađara Martona Fučoviča.

Karlos Alkaraz opravdao je ulogu favorita jer je sa 3:0 savladao Aleksandra Miler iz Francuske.

Miler je pružio dobar otpor prvom reketu sveta, u četvrtom gemu prvog seta imao je tri brejk lopte, ali je Alkaraz dobrim servisima uspevao da se brani.

Francuskom predstavniku je pri rezultatu 3:3 popustila koncentracija što je Španac iskoristio da realizuje prvu brejk loptu i povede sa 4:3, a potom i privede set kraju.

I u drugom setu francuski teniser ponovo je pružio dobar otpor, izborio je tajbrejk, ali je u njemu uspeo da osvoji svega dva poena.

Treći set bio je odrađivanje posla za Alkaraza jer Miler sve više grešio.

Španac se u šesnaestini finala sastaje sa Nikolasom Džerijem iz Čilea.

Danski teniser Holger Rune plasirao se u treće kolo Vimbldona, nakon što je danas posle dva sata i 38 minuta eliminisao Španca Roberta Karbaljesa Baene rezultatom 3:0 (6:3, 7:6 (7:3), 6:4).

U prvom setu Rune je imao padove u igri i nakon što je vratio brejk u četvrtom gemu, još dva puta je oduzeo servis protivniku i osvojio set. Drugi set rešen je u taj-brejku koji je Rune dobio 7:3. U trećem setu ponovila se igra iz prvog seta.

Rune je morao da juri zaostatak i da vraća brejk, nakon čega je vezao tri osvojena gema i pobedio u meču. Naredni Runeov protivnik biće Alehandar Davidovič Fokina koji je bio bolji od Botika Van de Zandšulpa.

Aleksandar Zverev savladao je Japanskog predstavnika Josukea Vatanukija sa 3:1 u setovima.

Zverev je osvojio prvi set rezultatom 6:4, nakon čega je Japanac uzvratio sa 7:5.

Nemački predstavnik je u nastavku odigrao dva rutinska seta u kojima je dozvolio po svega dva gema rivalu.

Zverev će u trećem kolu igrati protiv Beretinija koji je u tri seta rutinski savladao De Minaura.

Hubert Hurkač koji će u osmini rivala biti rival pobedniku meča između Đokovića i Vavrinke takođe je sa 3:0 izašao na kraj sa Italijanom Musetijem.