Međedović igra protiv Medvedeva u trećem kolu masetersa u Rimu

Međedović igra protiv Medvedeva u trećem kolu masetersa u Rimu

Srpski teniser Hamad Međedović igra večeras protiv Rusa Danila Medvedeva meč trećeg kola mastersa u Rimu. Taj duel je zakazan kao četvrti na centralnom terenu i neće početi pre 19.00 časova.

Plasmanom u treće kolo mastersa u Rimu Hamad Međedović je već ostvario najzapaženiji  rezultat u karijeri, a kao nagrada i novi veliki izazov sledi borba za osminu finala i duel sa Danilom Medvedevom, četvrtim teniserom sveta.

Talentovani Novopazarac je prošao kroz kvalifikacije i u prvom kolu turnira u Rimu ubedljivo savladao Australijanca Alekseja Popirina (6:3, 6:2), čime je ponovio nedavni uspeh iz Madrida.

Novi iskorak napravio je trijumfom nad španskim teniserom Alehandrom Davidovičem Fokinom (7:6(7:4), 6:4), zahvaljujući kojem je prvi put u karijeri dogurao do treće runde mastersa.

Međedović će prvi put igrati protiv Danila Medvedeva koji u Rimu brani titulu osvojenu prošle godine, što je i danas poslednji pehar koji je podigao. Ove godine je poražen u finalu Australijan opena i mastersa u Indijan Velsu.

Rus je bio slobodan u prvom kolu turnira u Rimu, a u drugom je savladao Britanca Džeka Drejpera sa 2:0 u setovima (7:5, 6:4).

Nekadašnji broj jedan na ATP listi u karijeri je osvojio 20 trofeja, od kojih šest na masters turnirima i jedan grend slem – Ju-Es open 2021. godine.

Duel Međedovića i Medvedeva zakazan je kao četvrti na centralnom terenu i neće početi pre 19.00 časova. Pobednik će u osmini finala igrati protiv boljeg iz susreta Amerikanca Tomija Pola i Nemca Dominika Kepfera.