Međedović bez uspeha karijere, Marožan bolji posle pet setova

Međedović bez uspeha karijere, Marožan bolji posle pet setova

Srpski teniser Hamad Međedović poražen je na startu Ju-Es opena od Mađara Fabijana Marožana sa 3:2, po setovima 2:6, 6:1, 3:6, 6:1, 6:4.

Duel srpskog i mađarskog tenisera trajao je tri sata i 12 minuta. Međedović koji je 137. reket sveta nije uspeo da ponovi uspeh sa turnira u Štutgartu kada je savladao Mađara koji je sada 51. ATP listi i po prvi put se plasira u drugo kolo grend slema.

Imao je Međedović dva puta prednost, vodio je i sa 1:0, i sa 2:1, ali su ga koštali veliki padovi u igri.

Prvi set rešio je u svoju korist ekspresnom igrom sa dva oduzeta servisa rivalu i rezultatom 6:2. U drugom, neočekivani obrt. Marožan je preuzeo inicijativu, u četvrtom gemu pri rezultatu 2:1 oduzima servis Hamadu, a potom osvaja i naredna tri te poravnava na 1:1.

U trećem setu Međedović prvo spasava dve brejk lopte u trećem gemu, da bi već u narednom odigrao jako dobro, oduzeo servis rivalu, a potom prednost čuvao do samog kraja.

Mađar u narednom periodu koristi novi pad u Međedovićevoj igri. Pravi dve brejk lopte i sa ubedljivih 6:1 ponovo poravnava – 2:2.

Odlučujući set bio je najneizvesniji. Igralo se gem za gem, a obojica tenisera uspeli su da spasu po jednu brejk lptu do devetog gema, kada je Marožan iskoristio prvu priliku da oduzme set rivalu i povede 5:4.

Epilog u nastavku bio je druga realizovana meč lopta Mađara koji je zakazao duel sa Medvedevim, dok će Međedović priliku za drugo kolo grend slema tražiti naredni put.