Đokoviću nije dozvoljen ulazak u SAD

Đokoviću nije dozvoljen ulazak u SAD

Američki mediji javljaju kako Novak Đoković neće moći da nastupi na predstojećim teniskim turnirima u Indijan Velsu i Majamiju.

Zbog toga što nije vakcinisan protiv korona virusa, srpski teniser je morao da dostavi pripadajuću dokumentaciju i napiše molbu kako bi dobio posebnu dozvolu za ulazak u Sjedinjene Američke Države.

Po svemu sudeći, izgleda da je Đokovićeva molba odbijena, a potvrdio je to i senator Floride Rik Skot, prenosi Hina.

“Dobili smo informaciju da je Đokovićev zahtev za ulazak u SAD odbijen. Ipak, verujemo da se takva odluka još može promeniti“, poručio je Skot.

Dok bi nedolazak na turnire u Indijan Velsu i Majamiju, koji se održavaju tokom marta, Đoković nekako i “pregrmeo”, mnogo mu je važniji potencijalni nastup na US Openu, Grend Slem turniru u Nju Jork, koji se održava od 28. augusta do 10. septembra.

Do tada je ostalo više vremena za koje se može promeniti trenutno negativna situacija za tenisera koji je, kao i Rafael Nadal, do sada osvojio 22 Grend Slem titule tokom karijere.

Đoković je, zbog nedostatka valjanog dokaza o vakcinaciji, prošle godine deportiran iz Australije, gde mu nije dozvoljen nastup na Australian Openu.