Karolina Pliškova se povredila na Otvorenom prvenstvu SAD, Jasmin Paolini prošla u treće kolo

Karolina Pliškova se povredila na Otvorenom prvenstvu SAD, Jasmin Paolini prošla u treće kolo

Meč između dvojice dvostrukih finalista grend slem turnira na Otvorenom prvenstvu SAD tragično je prekinut već na samom početku, kada je bivša prva teniserka sveta, Karolina Pliškova, doživela povredu i bila primorana da se povuče iz meča protiv Jasmin Paolini.

Susret u drugom krugu takmičenja trajao je samo tri poena, pri rezultatu 15-15 na servisu Paolini, kada je Pliškova nezgodno stala na levu nogu dok je pokušavala da promeni pravac tokom poena. Posle tog momenta, Pliškova je zatražila medicinski tretman, izula cipele i čarapu, ali je na kraju morala da odustane zbog ozbiljnosti povrede, napustivši teren šepajući.

Pliškova, koja je bila vicešampionka Ju-Es opena 2016. i Vimbldona 2021. godine, nije mogla da nastavi takmičenje, čime je Paolini automatski prošla u treće kolo.

„Tako je tužno. Nadam se da će se brzo oporaviti, jer je loše ovako napustiti teren,“ izjavio je Paolini nakon meča. „Ne znam šta da kažem, jer nismo igrali pravi meč. To nije dobro za tenis.“

Paolini, peti nosilac ovog turnira, već je izgubio u finalima Otvorenog prvenstva Francuske i Vimbldona ove godine, ali je sada uspeo da se plasira u treće kolo Otvorenog prvenstva SAD, što mu je veliki uspeh s obzirom na dosadašnje rezultate u Njujorku.

„Konačno se sastajemo, treća runda,“ rekao je Paolini, izražavajući svoje zadovoljstvo postignutim rezultatom.