Mbape vodi PSŽ u četvrtfinale Kupa Francuske

Mbape vodi PSŽ u četvrtfinale Kupa Francuske

Kilijan Mbape nastavlja da impresionira svojim igrama za Pari Sen Žermen, postigavši svoj 30. gol u sezoni i doprinoseći plasmanu svog tima u četvrtfinale Kupa Francuske. PSŽ je ostvario pobedu rezultatom 3-1 nad ekipom Bresta, produživši svoj niz bez poraza na 15 utakmica.

Usred spekulacija o mogućem prelasku u Real Madrid nakon isteka ugovora u junu, Mbape je ove sezone bio u odličnoj formi, postigavši 20 prvenstvenih golova u 19 utakmica. Prema podacima Opte, Mbape je ukupno postigao 50 golova u 28 utakmica Kupa Francuske, što uključuje 35 golova i 15 asistencija.

Iako je Mbape bio u sjajnoj formi, PSŽ ostaje krhak pred nadolazeće izazove, posebno pred prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona protiv Real Sosijedada sledeće nedelje.

U meču protiv Bresta, PSŽ je preokrenuo rezultat nakon ranog postignutog gola gostiju, a Mbape je bio ključni igrač sa svojim golom i asistencijom. Iako je Brest pokušao vratiti se u meč, PSŽ je kontrolisao igru i osigurao prolazak u četvrtfinale.

Pored PSŽ-a, i Lyon se plasirao u četvrtfinale pobedom protiv Lila rezultatom 2-1, dok je Nica napredovala uprkos porazu od Monpeljea rezultatom 4-1.