Mbape sa klupe za rezervne gleda kako Francuska i Holandija postižu prvih 0-0 na Euru 2024

Mbape sa klupe za rezervne gleda kako Francuska i Holandija postižu prvih 0-0 na Euru 2024

Kilijan Mbape je sa klupe za rezervne igrače posmatrao kako su Francuska i Holandija u petak završile 0-0 u meču za Evropsko prvenstvo u teškoj kategoriji.

Antoan Grizman je propustio najbolje šanse Francuske, dok je Ćavi Simons imao isključen gol za Holanđane u prvom remiju bez golova na turniru.

To ostavlja oba tima na četiri boda u Grupi D nakon njihovog drugog meča. To je takođe osiguralo da je Poljska prva eliminisana ekipa. Poljska je ranije u petak savladana od Austrije sa 3-1 i sigurna je da će završiti na dnu grupe, čak i ako pobedi Francusku u poslednjoj utakmici grupe.

U porastu Francuske dominirale su spekulacije o tome da li će Mbappe igrati nakon što je kapiten tima slomio nos u prvoj pobedi nad Austrijom od 1-0.

Mbappe je u četvrtak trenirao sa maskom za lice, a trener Didier Deschamps je bio optimista da će biti dostupan. Ali Deschamps je očigledno odlučio da nije vredno rizika igrati sa Mbappeom u utakmici koju njegov tim nije morao da dobije.

Francuska je uživala u svom najboljem periodu pritiska posle pauze, kada je Aurelijen Čuameni udario glavom, golman Bart Verbrigen je odbio Grizmana iz neposredne blizine, a Usman Dembele je prišao blizu.

Zatim je Ćavi ubacio loptu na drugi kraj u 69. na skok nakon što je Majk Menjan spasio pokušaj Memfisa Depeja. Holandsko slavlje je, međutim, prekinuto jer je Denzel Damfris, koji je bio u ofsajdu, stao na put Menjanu jer je pokušao da odbrani Ćavijev udarac.