Mbape pogađa dva puta protiv Marseja

Mbape pogađa dva puta protiv Marseja

Pari Sen Žermen se vratio na pobednički put, a Kilijan Mbape se u subotu sjajno vratio na Park prinčeva.

Igrajući prvi put ove sezone na domaćem stadionu PSŽ-a nakon što je prekinuo ugovor sa klubom, nije bilo lošeg osećanja publike. Mbape je dobio ovacije navijača tokom predstavljanja timova.

Zatim im je dao mnogo za navijanje tako što je postigao dva gola u pobedi od 3-1 nad prošlosezonskim vicešampionom francuske lige Lensom.

Zbog svog spora, Mbape nije bio uključen u tim kada je PSŽ ovog meseca remijem kod kuće počeo odbranu titule u ligi. U sledećoj utakmici kapiten Francuske počeo je na klupi u remiju 1:1 kod Tuluza, gde se takođe upisao u strelce.

Mbapeov prvi gol na domaćem terenu u sezoni došao je nakon što je Marko Asensio postigao svoj prvi gol za PSŽ. Asensio, koji se pridružio ovog leta nakon što mu je istekao ugovor sa Real Madridom, prekinuo je ćorsokak neposredno pre poluvremena na kraju brzog i dobro izgrađenog kontranapada.

Nakon jedan-dva između Mbapea i Vitinje, Asensio je postavio Voren Zair-Emeri. Španski napadač je kontrolisao loptu, a zatim je levom nogom pogodio golmana Brisa Sambu.

PSŽ je igrao zadivljujući fudbal tokom drugog poluvremena protiv oštre ekipe Lensa koja je razvila ofanzivnu igru, ali je takođe ostavila mnogo prostora za domaćina da iskoristi.

Mbape je udvostručio timsko vođstvo u 52. dodavanjem Lukasa Ernandeza na ivicu šesnaesterca, odmah udarcem koji Sambi nije ostavio nikakve šanse. Bio je to njegov 150. ligaški gol sa PSŽ-om. Mbappe je pobedio u 90. udarcu iz peterca koji je dva puta odbio pre nego što je prešao liniju.

Morgan Guilavogui je povukao jedan za Lensa u dodatnom vremenu.

Ranije je Marsej bio izjednačen po broju bodova sa Monakom na vrhu tabele nakon što je uspeo da pobedi na domaćem terenu protiv Bresta od 2-0.

Monako vodi Marsej na gol-razlici sa PSŽ-om dva boda zaostatka na četvrtom mestu. Lens ima samo jedan bod iz tri meča.

Šansel Mbemba je iz neposredne blizine pogodio daleku stativu, ali se Marsej mučio da napravi još napada.

Marsej je uspeo da pogodi samo jedan udarac na gol na satu, ali je na kraju pronašao prednost kada je Ismaila Sar postigao svoj prvi gol u dresu Marseja iz skoka nakon što golman Marko Bizo nije uspeo da očisti centaršut.

Brest je otputovao u Marsej sa samopouzdanjem nakon što je pobedio u prve dve utakmice po prvi put u istoriji kluba.