Kilijan Mbape postao najbolji strelac PSŽ-a svih vremena

Kilijan Mbape postao najbolji strelac PSŽ-a svih vremena

Kilijan Mbape postao je najbolji strelac Pari Sen Žermena svih vremena kada je pomogao svojoj ekipi da poveća vođstvo u Ligi 1 na privremenih 11 bodova u pobedi na domaćem terenu protiv Nanta u Ligi 1 od 4-2 u subotu, piše Rojters.

24-godišnji Mbappe našao je bek u mreži dva minuta nakon nadoknade vremena za svoj 201. gol u svim takmičenjima sa PSŽ-om, poboljšavši rezultat koji je podelio sa Edinsonom Kavanijem.

Klub je organizovao kratku ceremoniju posle poslednjeg zvižduka, sa velikim Mbapeovim portretom izloženim na Parku prinčeva.

„Veoma je posebno biti ovde. Poslednji put kada sam bio ovde da bih objavio da ostajem (da produžim njegov ugovor), čast mi je biti ovde kao najbolji strelac kluba“, rekao je Mbape.

„Privilegija je biti igrač PSŽ-a, igrati u ovom istorijskom dresu za najveći klub u Francuskoj.

PSŽ, koji putuje u Minhenski Bajern sledeće nedelje u nadi da će preokrenuti zaostatak u prvoj utakmici Lige šampiona od 1-0 u finalu Lige šampiona, vodio je 2-0 posle 17 minuta posle golova Lionela Mesija i autogola Jauena Hadžama, samo za Kanare. izjednačiti pre pauze zahvaljujući Ludoviku Blasu i Ignatijusu Ganagu.

Ekipa Kristofa Galtijea je, međutim, završila sva tri boda nakon gola Danila oko sat vremena i Mbappeovog poslednjeg pogotka, koji im je doneo 63 poena iz 26 utakmica.

Drugoplasirani Olimpik iz Marseja putuje u nedelju na Stad Rennais.