Olimpik iz Marseja remizirao sa Monakom

Olimpik iz Marseja remizirao sa Monakom

PARIZ – Olimpik iz Marseja se oporavio od sumornog prvog poluvremena i u subotu je u Ligi 1 remizirao kod kuće 1-1 protiv Monaka.

Aleksis Sančez je postigao izjednačenje početkom drugog poluvremena nakon što je autogolom Džordana Veretua doveo Monako u prednost, pošto je OM ostao treći na tabeli sa 43 boda iz 20 utakmica, pet ispred četvrtoplasiranog Monaka.

Marsej, međutim, nije uspeo da preskoči RC Lens na drugo mesto nakon što su severnjaci takođe odigrali nerešeno 1-1 u Troau ranije u subotu.

Pari Sen Žermen, koji u nedelju gostuje Stad de Remsu, vodi sa 47 bodova.

Na Velodromu, Veretout je glavom pogodio iz slobodnog udarca Aleksandra Golovina u sopstvenu mrežu u 17. minutu, dovodeći Monaku u zasluženo vođstvo nakon što su Elies Ben Seghir i Vanderson imali rane šanse.

Čuvar Marseja Ruben Blanko držao ih je na površini tokom pola sata i odlučno je odbranio Visama Ben Jedera dok je Monako vršio pritisak.

Ali Marsej je nastavio posle pauze, a Sančez je ubacio loptu kući nakon što je golman Aleksander Nubel odbio udarac Cengiza Undera u njegovu stranu u 47. minutu.

Mogli su da povedu u 73., da bi se Leonardo Balerdi udarcem glavom zabio u prečku.

Ranije, kasni gol Adrijena Tomasona spasio je nerešeno 1-1 za Lens kod Troa, ali su gosti propustili priliku da se izjednače sa PSŽ-om.

Zamena u drugom poluvremenu, Tomason, našao je zadnji deo mreže na dva minuta preostala da poništi otvaranje Jasera ​​Larucija i da drugoplasirani Lens na 45 poena iz 20 utakmica.

Mogli smo i bolje, toliko smo dominirali protiv tima koji se dobro branio“, rekao je Tomason.

„Sačuvali smo bod, ali možemo da budemo razočarani.

Lens je dominirao u posedu i stvarao šanse, ali mu je nedostajala oštrica u prvom poluvremenu.

Troa, koji je ostao kompaktan, postao je smeliji posle prekida i nagrađen je u 50. minutu kada je Laruci postigao svoj prvi gol kao profesionalac niskim udarcem iskosa.

To je podstaklo goste da krenu u akciju i Florijan Sotoka se približio satu sa golom koji je Gauthier Gallon prevrnuo preko prečke.

Objektiv se na kraju izjednačio kada je Tomason, koji je prešao iz Racing Strazbura ranije ovog meseca, pucao kući nakon što je pokušaj Veslija Saida skrenuo na njegovu putanju Galonom.