Marsej ubedljiv protiv Liona, Pjer-Emerik Obamejang blistao sa golom i dve asistencije

Marsej ubedljiv protiv Liona, Pjer-Emerik Obamejang blistao sa golom i dve asistencije

Na utakmici francuske lige između Marseja i Liona, koja se odigrala na stadionu Velodrom, domaćin Marsej odneo je ubedljivu pobedu rezultatom 3:0. Ova utakmica je imala poseban kontekst, jer je prvobitno bila zakazana za 29. oktobar, ali je odložena zbog nasilnih incidenata prethodnog puta kada su navijači Liona napali autobus ekipe Marseja.

Marsej je brzo preuzeo kontrolu nad utakmicom i nametnuo se Lionu od samog početka. U 20. minutu, portugalski napadač Vitinja je preciznim centaršutom pronašao Pjera-Emerika Obamejanga, koji je levom nogom zatresao mrežu, dovodeći domaćina u prednost od 1:0.

Samo četiri minuta kasnije, Marsej je duplirao prednost. Obamejang je prošao po levom krilu, a zatim dodao loptu na drugu stativu gde je Mihael Amir Muriljo bio neometan i glavom poslao loptu iza leđa golmana Liona, Entonija Lopesa.

U drugom poluvremenu, Obamejang je ponovio svoju odličnu formu i postigao gol u 54. minutu, nakon još jedne precizne asistencije Vitinje. Ovaj gol stavio je tačku na utakmicu i potvrdio ubedljivu pobedu Marseja od 3:0.

Ovo je bila treća uzastopna pobeda za Marsej u svim takmičenjima, a Pjer-Emerik Obamejang nastavlja da blista, što je posebno istaknuto njegovim het-trikom protiv Ajaksa u Ligi Evrope prethodne nedelje.

Utakmica se odigrala samo četiri dana nakon tragičnih događaja ispred stadiona koji su doveli do smrti jednog navijača. Ipak, atmosfera na samoj utakmici bila je mirna, a Marsej je pružio snažan sportski odgovor na terenu.

Ova pobeda pomerila je Marsej na osmo mesto na tabeli francuske lige, sa zaostatkom od 13 bodova za liderom Pari Sen Žermenom. Sa druge strane, Lion se i dalje bori sa lošim rezultatima ove sezone, zauzimajući poslednje mesto na tabeli sa samo jednom pobedom i devet poraza u 14 odigranih mečeva.