Dramatičan početak Olimpijskog fudbalskog turnira: Maroko pobedio Argentinu uz prekid zbog navijača

Dramatičan početak Olimpijskog fudbalskog turnira: Maroko pobedio Argentinu uz prekid zbog navijača

Maroko je obezbedio uzbudljivu pobedu od 2-1 protiv Argentine na startu Olimpijskog fudbalskog turnira za muškarce, u meču koji je bio obeležen haosom i prekidima zbog protesta navijača. Na utakmici u Sent Etjenu, navijači su upali na teren nakon što je Kristijan Medina izjednačio u 16. minuti nadoknade, što je dovelo do gotovo dvosaatnog prekida.

Prekinuta utakmica rezultirala je odlaganjem zbog bacanja predmeta i potrebe za smirivanjem situacije, dok su navijači napustili stadion. Gol Medina je naknadno poništen zbog ofsajda, što je omogućilo Maroku da slavi nakon dramatičnih poslednjih minuta meča.

Maroko je poveo golom Soufiane Rahimija u nadoknadi prvog poluvremena, a kasnije je realizovao jedanaesterac u 49. minutu za konačnih 2-1. Argentina, koja je u svom timu imala četiri člana ekipe koja je osvojila Svetsko prvenstvo 2022, nije uspela da se vrati i pored gola Đulijana Simeonea i izjednačenja koje je brzo poništeno.

U drugom meču Grupe A, Novi Zeland je pobedio Gvineju rezultatom 2-1. Gvineja je izjednačila u 62. minutu, ali je gol poništen zbog ofsajda, dok je Novi Zeland postigao pobednički gol u 72. minutu i dodatni u 73. minuti.

Španija je započela svoj put u Grupi C pobedom protiv Uzbekistana sa 2-1. Mark Pubil i Serhio Gomez su postigli golove za Španiju, dok je Eldor Šomurodov izjednačio za Uzbekistan pre nego što je Gomez postigao pobednički gol u 62. minutu.

Egipat i Dominikanska Republika su odigrali 0-0 u svom prvom meču, uz poništeni gol za Dominikansku Republiku zbog prekršaja.

Ovo je bio uzbudljiv početak turnira, sa nizom dramatičnih trenutaka i neizvesnosti koja je obeležila prve utakmice olimpijskog fudbalskog takmičenja.