Marija Sakari pobedila Džesiku Pegulu i stigla do finala DC Opena

Marija Sakari pobedila Džesiku Pegulu i stigla do finala DC Opena

Marija Sakari je dozvolila da nestane ogromno vođstvo, ali se oporavila da bi uzela poslednje četiri utakmice i pobedila najboljeg nosioca Džesiku Pegulu sa 6-3, 4-6, 6-2 u polufinalu DC Opena u subotu.

Sakari, 28-godišnja Grkinja, koja je 9. i 4. nosilac na takmičenju za Ju-Es open, pokušava da osvoji svoj drugi trofej u karijeri na VTA turniru i prvi na tvrdim podlogama. Imala je prednost za set i brejk pri rezultatu 4-1 u drugom pre nego što je Pegula iznudila treći, piše AP.

„Pa, očigledno bi bilo idealno da sam mogla da izađem sa terena sat ranije, ali na kraju sam dobila pobedu, koju sam najviše želela“, rekla je Sakkari. „U trećem setu sam samo pokušala da ostanem u sadašnjosti i pokušala sam da prevaziđem sebe i da to shvatim kao novi izazov.“

Ona ulazi u nedeljni meč za titulu protiv Koko Gaufa ili branioca titule Ljudmile Samsonove sa rezultatom 0-5 u finalu na tvrdoj podlozi.

U subotu je bilo maglovito i sparno, bez povetarca, temperatura iznad 30 Celzijusa i vlažnost od 50%. Na tribinama su mnogi gledaoci pokušali da se rashlade mašući ručnim lepezama.

Sakariju, dva puta u polufinalu grend slema 2021. godine, trebalo je manje od sat vremena da izgradi veliku prednost protiv Pegule, koja će sledeće nedelje biti na trećem mestu i koja je šest puta u četvrtfinalu grend slema.

Pegula, 29-godišnja Amerikanka, nije pokušavala da sakrije svoju frustraciju kako se stvari odvijaju. Nakon što je ispustila jedan poen rano u drugom setu, vrisnula je. Nakon što je propustila bekhend uzvrat u istoj igri, bacila je reket na zemlju. Nakon duple greške kasnije, udarila je loptu u tribine.

Pri 4-2 u drugom, Sakari je bila na dva poena od serviranja za pobedu.

Međutim, od 2-sve u trećem, Sakari se potvrdila i preuzela na putu do svog prvog finala u sezoni.

Polufinale za muškarce kasnije u subotu bile su 1. nosilac Tejlora Frica protiv 12. Talona Grikspura, a zatim 5. nosioca Grigora Dimitrova protiv 9. Dana Evansa. Fric, Griekspur i Evans su morali da pobede dva puta u petak nakon što je veći deo rasporeda u četvrtak izbrisala kiša.