Nagetsi pobedili Pistonse sa 131-114, Jokić postigao 16 asistencija

Nagetsi pobedili Pistonse sa 131-114, Jokić postigao 16 asistencija

Džamal Marej briljirao je sa 37 poena, a Nikola Jokić je dodao 16 asistencija dok su Denver Nagetsi pobedili Detroit Pistons 131-114. Ovo je bila 18. uzastopna pobeda Nagetsa protiv Pistonsa na domaćem terenu, a Pistonsi su pali na 1-19 u gostima tokom ove sezone.

Marej je bio impresivan, pogodivši 14 od 24 šuta iz igre, uključujući i 6 od 7 slobodnih bacanja. Jokić je bio više fokusiran na distribuciju lopte i odbranu, završivši sa četiri poena, ali sa rekordnih pet blokiranih šuteva u karijeri. Imao je i priliku za rekord u karijeri od 18 asistencija, ali nije igrao u četvrtoj četvrtini s obzirom na očiglednu prednost Nagetsa.

Jokić je bio u središtu pažnje nakon incidenta u prošloj utakmici sa Detroitom u novembru, kada su i on i trener Majkl Maloun bili izbačeni zbog svađe. U ovoj utakmici, Jokić je zaradio tehničku grešku zbog preterivanja nakon kontakta sa protivničkim igračem.

Denver je dominirao trećom četvrtinom, nadmašujući Pistonse sa 43-28 i preuzeo potpunu kontrolu nad utakmicom. Nagetsi su ove sezone pokazali odlične rezultate protiv timova sa skorom ispod 50%, a ovom pobedom su poboljšali svoj skor na 18-0 protiv takvih timova. Sa druge strane, Pistonsi su pali na 0-19 protiv timova sa skorom iznad 50%.

Denver Nagetsi će se sledeći susresti sa Jutom u sredu, dok će Pistonsi odigrati sledeći meč kod kuće protiv Sakramenta u utorak.