Aleks de Minaur pobeđuje Endija Mareja u dramatičnom meču na Mastersu u Parizu

Aleks de Minaur pobeđuje Endija Mareja u dramatičnom meču na Mastersu u Parizu

Na Mastersu u Parizu, Australijski teniser Aleks de Minaur ostvario je dramatičnu pobedu nad britanskim igračem Endijem Marejem, produživši svoj niz pobeda protiv Mareja na šest uzastopnih susreta. Ova pobeda omogućava de Minauru da održi nade za kvalifikaciju na ATP finale u Torinu.

Marej je izgubio prvi set u tajbrejku, ali se vratio osvajanjem drugog seta i imao prednost od 5-2 u odlučujućem setu. Međutim, de Minaur se uspešno vratio u meč, osvojivši pet uzastopnih gemova i tri puta slomivši Marejev servis. Na kraju je de Minaur pobedio rezultatom 7-6(6) 4-6 7-5 nakon triler meča koji je trajao tri sata.

Ovaj poraz označava Marejev niz neuspeha na ovom takmičenju od osvajanja Mastersa 2016. godine. Njegova frustracija dovela je do toga da je razbio reket nakon meča.

U drugim mečevima, Ruski teniser Aleksandar Bublik pobedio je Amerikanca Frensis Tiafoa sa 6-3 6-4, dok je Amerikanac Tejlor Fric, deveti nosilac, pobedio Argentinca Sebastijana Baeza sa 6-1 6-4. Tomi Pol, dvanaesti nosilac, izgubio je prvi set od Rišara Gaskea, ali se vratio i pobedio 0-6 6-2 7-6(6).

U drugim mečevima, Alehandro Davidovič Fokina iz Španije pobedio je petnaestog nosioca Bena Šeltona iz Amerike sa 7-6(4) 5-7 6-3, dok je Ruski teniser Karen Hačanov pobedio šesnaestog nosioca Maks Persela iz Australije sa 6-4 6-4.

Nekoliko glavnih nosilaca, uključujući Novaka Đokovića, Holgera Runa, Karlosa Alkaraza i Daniila Medvedeva, nije prošlo drugo kolo takmičenja.