Marej osvojio prvu titulu od 2019

Marej osvojio prvu titulu od 2019

Britanac Endi Marej se vratio i pobedio 17. Amerikanca Tomija Pola sa 2-6 6-1 6-2 u nedelju u finalu Čelendžer turneje Eks an Provans, čime je osvojio svoju prvu titulu na bilo kom nivou od 2019. godine, piše Rojters.

Trostruki veliki pobednik ostvario je četiri od devet brejk poena i osvojio svoju prvu titulu na šljaci od 2016, što je pojačanje za 35-godišnjaka koji je rekao da se nada da će igrati na Otvorenom prvenstvu Francuske kasnije ovog meseca uprkos tome što je ranije napuštao Madrid i Monako.

To je bila Marejeva treća pobeda nad igračem iz najboljih 20 ove godine, a očekuje se da će se dvostruki osvajač zlatne olimpijske medalje popeti sa 52. na 42. mesto na rang listi posle pobede u nedelju.

„Ova prošla godina, 18 meseci, bila je mala borba sa mojom igrom. Ali (moj tim) je bio tu, podržavao me i radio sa mnom da pokušam da postanem bolji“, rekao je Marej u komentarima koje je dao ATP. „Nastavljamo odavde.“

Pol, koji je u januaru izgubio od Novaka Đokovića u polufinalu Australijan opena, naleteo je na trojku duplih grešaka i nije uspeo da napravi ni jednu brejk priliku u poslednja dva seta.

Čelendžer turneja kaže da je Marejeva pobeda označila najduži jaz ikada između titula u sekundarnom krugu, pri čemu je Marej poslednji put pobedio pre više od 17 godina u Binghemptonu.