Denver Nagetsi prekinuli niz pobeda Seltiksa kod kuće: Jokić i Marej ključni za pobedu 102-100

Denver Nagetsi prekinuli niz pobeda Seltiksa kod kuće: Jokić i Marej ključni za pobedu 102-100

Denver Nagetsi su ostvarili važnu pobedu nad Boston Seltiksima rezultatom 102-100, čime su prekinuli niz od 20 uzastopnih pobeda Seltiksa kod kuće. Džamal Marej je bio ključni igrač za Nagetse postigavši 35 poena, dok je Nikola Jokić doprineo sa 34 poena, 12 skokova i devet asistencija.

Utakmica je obeležena velikom energijom, sa 13 promena u vođstvu i osam nerešenih. Denver je uspeo da izbriše zaostatak od šest poena na poluvremenu serijom od 12-4 i preokrene situaciju. Boston je odgovorio serijom od 9-0, ali su Nagetsi uspeli da se vrate i zadrže prednost.

Džejson Tejtum je imao priliku da izjednači rezultat u poslednjim sekundama, ali je promašio šut sa ivice. Tejtum je završio sa 22 poena i osam skokova. Derik Vajt je postigao 24 poena, a Kristaps Porzingis 21.

Nikola Jokić je bio efikasan u napadu, pogađajući 14 od 22 šuta iz igre, a istovremeno je pružio devet asistencija. Serija izmena vođstva tokom utakmice doprinela je dramatičnom završetku, ali su Nagetsi uspeli da sačuvaju pobedu.

Ovaj susret bio je prvi od dva u regularnoj sezoni između ova dva tima, koji imaju ambicije predstavljanja svojih konferencija u finalu NBA lige. Ponovni susret je zakazan za 7. mart u Denveru.

Nakon ovog trijumfa, Denver Nagetsi se pripremaju za naredni duel sa Vašington Vizardsima, dok Boston Seltiksi otvaraju putovanje od tri utakmice u Hjustonu.