Mančester Siti je pobedio Sparse, ali Junajted ostaje na vrhu VSL-a nakon poraza Lestera

Mančester Siti je pobedio Sparse, ali Junajted ostaje na vrhu VSL-a nakon poraza Lestera

Hadija Šo je postigla het-trik dok se Mančester siti vratio sa gola i pobedio Totenhem Hotspur sa 3-1 u nedelju, ali je rival Mančester junajted ostao na vrhu Super lige za žene posle 5- 1 udarac donjeg boka Lester Sitija.

Junajted vodi sa 35 bodova posle 14 utakmica, tri ispred Sitija i četiri ispred Čelsija, koji u nedelju u finalu Kontinentalnog kupa igra protiv četvrtoplasiranog Arsenala.

Norveška reprezentativka Selin Bize dovela je Sparse u vođstvo na gostovanju Sitiju, ali je Jamajčanka Šo izjednačila dva minuta do nadoknade prvog poluvremena, a dodala je jedanaesterac dva minuta u drugom poluvremenu pre nego što je završila svoj het-trik u 83. minutu.

Ranije popodne, Alessia Russo je postigla sopstveni het-trik pošto je Mančester junajted demolirao Lester sa 5-1, rezultat koji je mogao biti i gori da nije bilo sjajnih odbrana čuvara Lestera Janine Lajcig.

Rejčel Rou je u 85. minutu pobedila Vest Hem Junajted sa 2-1, dok je Everton pao na poraz od 2-0 kod kuće od Aston Vile.

Čelsi u sredu dočekuje Brajton i Hov Albion, dok Liverpul putuje u London da bi se suočio sa Arsenalom i završio rundu utakmica.