Mančester junajted pobedio Aston Villu u uzbudljivom povratku

Mančester junajted pobedio Aston Villu u uzbudljivom povratku

U utorak je Mančester junajted izveo uzbudljiv povratak u drugom poluvremenu, pobedivši Aston Vilu sa 3-2 u Premijer ligi na Old Traffordu, nakon što je primio dva gola u prvih 26 minuta.

Ovo je bila prva utakmica otkako je britanski milijarder Džim Ratklif pristao kupiti do 25% udela u 20-strukim šampionima lige. Tim Erika ten Haga je loše započeo, izazivajući nezadovoljstvo sopstvenih navijača tokom prvog poluvremena.

Međutim, atmosfera se potpuno promenila u drugom poluvremenu s dva gola Alehandra Garnača i pobedonosnim golom Rasmusa Hojlunda.

Pred očima Dejva Brejlsforda, koji se očekuje da igra ključnu ulogu u vođenju fudbalskog odeljenja Mančester junajteda kao deo nove strukture, Aston Villa je povela golovima Džona MekGina i Leandera Dendonkera u 21. i 26. minutu.

Brailsford, sportski direktor Ratklifovog INEOS Sporta, prisustvovao je meču sa direktorskog mesta, gde je bio izložen glasnim podsmešljivanjima nakon što je Dendonker udvostručio vođstvo Ville. Gostujući navijači su skandirali „Old Trafford pada dole“ i pevali pesmu podrške Eriku ten Hagu.

Mančester junajted je prethodno bio bez pobede i gola u poslednja četiri meča u svim takmičenjima, uz tri poraza tokom te serije. Zaostatak od 2-0 na poluvremenu stvorio je toksičnu atmosferu, dok je odbrana junajteda delovala nesigurno.

MekGinov gol direktno iz slobodnog udarca i Dendonkerovo dodavanje iz kornera usledili su nakon loše odbrane Mančester junajteda, stavljajući goste u značajno vođstvo.

Međutim, drugo poluvreme donelo je potpunu promenu.

Garnačo je postigao prvi gol u 59. minutu, a drugi u 71. minutu nakon akcije u kojoj je učestvovao i Bruno Fernandes. Markusp Rašford i Rasmus Hojlund su zatim postigli golove u 71. i 82. minutu, završavajući uzbudljiv povratak Uniteda.

Ovaj trijumf izazvao je oduševljenje domaćih navijača, dok je Ten Hag pratio dešavanja s klupe za rezerve.