Holandski klub Tvente iznenadio Mančester Junajted rezultatom 1-1

Holandski klub Tvente iznenadio Mančester Junajted rezultatom 1-1

Najnoviji neuspeh Mančester junajteda nastao je od strane starog tima menadžera Erika ten Haga, FK Tvente, koji je u sredu igrao nerešeno 1-1 na Old Trafordu u obnovljenoj Ligi Evrope.

Sem Lamers je iskoristio grešku Kristijana Eriksena u drugom poluvremenu i odjurio da izjednači za holandskog autsajdera.

Eriksen je doveo Junajted u prednost zadivljujućim golom u prvom poluvremenu, ali ga je Lammers uhvatio u posedu, čiji je gol obezbedio neočekivani bod za goste.

Ten Hag je pre utakmice govorio o svojoj naklonosti prema timu za koji je navijao kao dečak u Holandiji i koji je predstavljao kao igrač. Rekao je da „nije lepo morati da povrediš nešto što voliš“, ali su navijači Junajteda ostali u bolu, uprkos tome što je Eriksen naizgled stavio domaći tim na put za pobedu.

Reprezentativac Danske pobegao je Junajted u prednost u 35. sa prvim udarcem u gornji ugao. Povezavši se sa labavom loptom u okviru peterca, plejmejker nije prekinuo korak dok je snažno i precizno prošao pored golmana Tventea Larsa Unerstala.

Jednom stisnutom pesnicom istrčao je u ugao da slavi pred domaćim navijačima.

Ali pristalice Tventea su najglasnije navijale nakon Lammersovog gola u 68. kada su pobedili Andre Onanu na njegovoj bližoj stativi.

Kao i Liga šampiona, drugoligaška Liga Evrope ima novi format i 36 timova umesto 32. Ima sistem lige u kojem svaki tim igra osam utakmica protiv različitih protivnika do januara, zamenjujući staru grupnu fazu.

Norveški klub Bodo/Glimt i holandski AZ Alkmar postali su prvi timovi koji su odneli pobede ranije u sredu.

Dva gola Jensa Pettera Haugea dovela su desetoricu Bodoa/Glimta od pogotka do pobede nad Portom od 3-2, dok je Troj Parot postigao gol iz jedanaesterca, a Alkmar je pobedio švedski Elfsborg sa 3-2.

Porto, dvostruki šampion u evropskoj drugoligašu, dobio je ranim golom Samua. Kasper Høgh je izjednačio, a Hauge je dva puta pogodio za vođstvo od 3-1. Porto je smanjio zaostatak na jedan u poslednjem minutu preko zamene Deniza Gula.

Alkmar je odgovorio na otvaranje Timotija Oume sa dva gola Rubena van Bomela sa obe strane intervala. Simon Hedlund je postigao 2-2 pre Parrotovog kasnog penala.

Uoči kasne utakmice između Dinama iz Kijeva i Lacija, nemačke vlasti su zaustavile grupu od oko 60 navijača Lacija u Hamburgu nakon što su pokušale da izbegnu policijsku pratnju i otkriveno je da su nosili noževe, palice i drugo oružje. Navijačima koji su zadržani preko noći zabranjeno je da prisustvuju utakmici u sredu, ali nije bilo hapšenja.

Dinamo svoje domaće utakmice Lige Evrope igra u Hamburgu zbog ruske invazije na Ukrajinu.