Mančester junajted osvaja četvrtfinale Liga kupa s briljantnom pobedom nad Njukasl junajtedom

Mančester junajted osvaja četvrtfinale Liga kupa s briljantnom pobedom nad Njukasl junajtedom

Mančester junajted je na svom terenu priredio fudbalsku poslasticu i osvojio četvrtfinale Liga kupa, nadigrajući Njukasl junajted rezultatom 3:0. Ova utakmica označila je preokret za Mančester junajted nakon njihovog nedavnog lošeg početka sezone.

Ekipu Mančester junajteda predvodi menadžer Erik ten Hag, koji je bio vidno iznenađen negativnom reakcijom publike prema svom timu. Holanđanin je stajao pod velikim pritiskom nakon poraza kod kuće od Mančester sitija rezultatom 3-0 prethodnog vikenda.

Repriza ovogodišnjeg finala na stadionu Vembli bila je prepuna uzbuđenja. Na poluvremenu je Njukasl vodio sa 2-0 zahvaljujući golovima Migela Almirona i Luisa Hola, pre nego što je Džo Vilok povećao vođstvo ekipe i time obezbedio plasman svog tima u četvrtfinale.

Njukasl je stigao do vođstva u 28. minutu kada je Almiron postigao gol, iskoristivši asistenciju Tino Livramenta. Luis Hol je osam minuta kasnije duplirao prednost volej udarcem, a napad je nastavljen kada je Vilok prošao kroz odbranu i precizno zatresao mrežu Mančester junajteda.

Ovo je za Mančester junajted bila osma izgubljena utakmica u poslednjih 15 mečeva u svim takmičenjima, što predstavlja njihov najgori niz od 1972. godine.

U drugim susretima četvrtog kola Liga kupa, Vest Hem junajted je pobedio Arsenal rezultatom 3-1, dok je Čelsi savladao Blekburn Rovers sa 2-0. Everton je eliminisao Barnli s ubedljivih 3-0, dok je Fulam trijumfovao protiv Ipsvič Tauna sa 3-1.

Uz to, rekordni devetostruki pobednik Liverpool ostvario je pobedu od 2-1 nad Bornmutom zahvaljujući golovima Kodi Gakpoa i Darvina Nunjeza. Nunjez je postigao svoj treći gol u poslednja tri nastupa za Redse.

Čempionšip tim Midlzbro takođe je prošao u osminu finala, pobedivši Ekseter Siti rezultatom 3-2. Liga kupa nastavlja da pruža uzbuđenje i napetost širom Engleske.