Mančester Junajted pobedio Notingem Forest u EPL

Mančester Junajted pobedio Notingem Forest u EPL

Mančester junajted je sa dva gola manje pobedio Notingem Forest sa 3-2 u engleskoj Premijer ligi u subotu, piše AP.

Bruno Fernandeš je izveo penal u 76. minutu, nakon što su gosti pali na 10 igrača.

Junajted je imao najgori početak prvenstvene utakmice ikada. Loša odbrana pomogla je Forestu da povede sa 2-0 posle manje od četiri minuta. Tajvo Avoniji je pogodio u kontranapadu posle samo 86 sekundi, a Vili Boli je brzo udvostručio vođstvo iz slobodnog udarca.

To je bio prvi put da je Junajted izgubio dva gola četiri minuta u prvenstvenom meču, ali je Kristijan Eriksen povukao jedan gol izvođenjem centaršuta Markusa Rašforda u 17.

Kazemiro je propustio sjajnu šansu da izjednači, ali se iskupio ubrzo nakon poluvremena kada je vezni igrač pogodio na kraju pametne rutine slobodnog udarca.

Džo Voral je dobio direktan crveni karton jer je Fernandesu uskratio priliku da postigne gol u 67., a kapiten Junajteda je potom postigao pobednički pogodak sa tačke nakon što je Danilo ocenjeno da je oborio Rašforda.

Junajtedu je obezbedio drugu pobedu u tri utakmice, nakon što je prošlog vikenda pao od Totenhema sa 2-0.

„Nije bio savršen početak za nas, ali smo zadržali kontrolu, zadržali loptu i počeli da radimo prave stvari“, rekao je Fernandes. „Dobro su se branili sa dosta igrača i bilo je teško proći, ali mi smo dobili rezultat i to je najvažnije.

Junajted dvojac Mejson Maunt i Luk Šo propustili su utakmicu zbog povreda.

Hiljade navijača ostalo je na svojim mestima posle utakmice da bi organizovali sedeći protest protiv vlasnika Junajteda, američke porodice Glejzer, čiji se pregovori o mogućoj prodaji kluba odugovlače uprkos zainteresovanim kupcima.