Donijel Malen postigao dva gola u pobedi Borusije Dortmund nad Frajburgom

Donijel Malen postigao dva gola u pobedi Borusije Dortmund nad Frajburgom

Borusija Dortmund je u petak ostvarila pobedu nad Frajburgom rezultatom 3:0 u Bundesligi, produživši svoj neporaženi početak u 2024. na pet utakmica.

Holandski napadač Donijel Malen je bio ključni igrač utakmice, postigavši oba gola za Dortmund. Prvi gol je postigao u osmom minutu udarcem u gornji desni ugao nakon dodavanja Niklasa Fullkruga. Malen je ponovio svoj uspeh u nadoknadi vremena prvog poluvremena, pogodivši mrežu na kontri.

Niklas Fullkrug, koji je obezbedio asistencije za oba gola Malena, obeležio je svoj 31. rođendan postigavši autogol u 87. minutu. Ovo je bio Fullkrugov 10. gol u Bundesligi i peti u poslednje četiri utakmice.

Dortmund je zadržao četvrto mesto na tabeli, ali se izjednačio po broju bodova sa trećeplasiranim Štutgartom. Ove godine, Dortmund je ostvario četiri pobede i jedan remi, primivši samo jedan gol u tom periodu. Frajburg se nalazio na sedmom mestu, ali je pretrpeo tri uzastopna poraza, što je oslabilo njihov pritisak za evropskim kvalifikacijama.

Džejdon Sančo, koji je pozajmljen iz Mančester junajteda, ušao je sa klupe Dortmunda u 88. minutu, nakon što ga je problem sa mišićima sprečio da igra na prošlonedeljnom remiju 0-0 u Hajdenhajmu. Trener Edin Terzić povezao je Sančov problem sa fitnesom sa njegovim ranijim odsustvom sa utakmica u Junajtedu pre nego što se vratio u Dortmund na pozajmicu prošlog meseca.

Utakmica je bila više puta prekidana zbog protesta navijača oba tima protiv planova nemačke lige da proda udeo u marketingu i emituje prihode spoljnom investitoru. Protesti su izazvali pauzu od 10 minuta u prvom poluvremenu, kao i kraće prekide u drugom. Prethodno u petak, utakmica druge lige između Hamburger SV i Hanovera bila je prekinuta zbog ozbiljnih incidenata, uključujući navijače koji su pričvršćivali brave za bicikle na golovima.