Majorka okončala andaluzijsko ludilo pobedivši Real Betis

Majorka okončala andaluzijsko ludilo pobedivši Real Betis

 

Majorka je pobedila u Andaluziji prvi put posle 11 godina posle povratničke pobede od 2-1 nad Real Betisom u La Ligi u ponedeljak.

Baš kao i na utakmici u petak uveče između Alavesa i Sevilje, neki domaći navijači odbili su da zauzmu svoja mesta za početak meča u znak protesta zbog, kako su rekli, nezgodnog vremena za početak meča.

Fudbal se tradicionalno igra vikendom i sredinom nedelje, ali je sve više utakmica dodato petkom i ponedeljkom uveče da bi se zadovoljila TV publika i izborila sa sve većom gužvom.

Đovani Lo Selso je postigao oba Betisa gola u pobedi od 2-1 nad Hetafeom prošle nedelje i udario je u oštroj vožnji sa 25 metara posle sedam minuta.

Dani Rodrigez je izjednačio minut kasnije, ali je veliki deo zasluga pripao kanadskom napadaču Sajlu Larinu, čija su mu odlična kontrola i pametan obrnuti pas omogućili.

Obe strane su se u drugom poluvremenu susrele sa inspirisanim golmanima, ali je gost pobedio u trećem minutu nadoknade vremena niskim udarcem Valerija Fernandeza nakon što Betis nije uspeo da izvede korner.

Majorka je zauzela peto mesto sa 11 bodova, tri iznad Betisa, iako je odigrala utakmicu više.