Kontroverzni gol Karla Morisa spašava Lutonu bod protiv Barnlija u uzbudljivom remiju

Kontroverzni gol Karla Morisa spašava Lutonu bod protiv Barnlija u uzbudljivom remiju

U uzbudljivoj Premijer ligaškoj utakmici, Luton i Barnli su podelili poene remijem 1:1, uz kontroverzni kasni gol Karla Morisa koji je izazvao polemike.

Barnli je poveo u 36. minutu kada je Zeki Amduni postigao gol iz blizine nakon asistencije Vilsona Odoberta. I dok su domaći tvrdili da je golman Lutona, Džejms Traford, fauliran, VAR je potvrdio regularnost gola.

Luton je uporno napadao u drugom poluvremenu, a nagrada je stigla u drugom minutu nadoknade. Alfie Dauti je poslao centaršut, a Karlton Moris je zatresao mrežu glavom. Ipak, gostujući tim je protestovao tvrdeći da je došlo do prekršaja nad golmanom Trafordom, ali nakon VAR pregleda, gol je priznat.

„Kada bude potrebno, dva velika momka moraju da stave na vrh i mi ćemo izazvati pokolj“, rekao je Moris. „Samo mi je drago što sam to završio. Zaslužili smo nešto od utakmice.“

Ovaj rezultat ostavlja Barnli na drugom mestu s dna tabele, četiri boda iza 18. pozicioniranog Lutona i tri boda ispred poslednjeplasiranog Šefild junajteda. Obe ekipe imaju utakmicu manje odigranu u odnosu na konkurenciju.