Lundberg: Odbio sam Boston da bih došao u Partizan, nisam ni razmišljao

Lundberg: Odbio sam Boston da bih došao u Partizan, nisam ni razmišljao

Novi košarkaš Partizana Ife Lundberg kaže da je imao ponudu Boston seltiksa da se vrati u NBA ligu, ali da nije ni razmišljao kada su ga pozvali beogradski crno-beli.

Doskorašnji košarkaš Virtusa iz Bolonje i danski reprezentativac nigerijskog porekla Gabrijel Ife Lundberg potpisao je nedavno ugovor sa Partizanom i, nakon povratka Vanje Marinkovića, postao drugo letnje pojačanje crno-belih.

Lundberg je prvi Danac u istoriji koji je igrao u Evroligi i NBA ligi, a za jednu dansku televiziju rekao je da je imao ponudu da se vrati u Sjedinjene Države, ali da je izabrao Partizan.

„Za mene to nije bio težak izbor. Možda zvuči pomalo suludo, ali nisam uopšte razmišljao. Boston seltiksi su bili veoma iskreni i transparentni u svom pristupu prema meni. Postao bih nešto kao 15. čovek u timu i igrač samo za treninge. Dakle, ništa sa zagarantovanim minutima i prilikom da igram. Ne želim to više, želim da igram“, objasnio je Lundberg.

Nije krio oduševljenje svojim novim klubom i trenerom sa kojim će sarađivati u Beogradu.

„Ima toliko dobrih stvari da se kaže o beogradskom Partizanu, ali što je najvažnije – igra savršeno odgovara mom stilu. Dugo su me pratili i žele da me iskoriste na mojoj omiljenoj poziciji. Partizan me je dugo imao na radaru i nekoliko puta su mi prethodnih godina nudili da im se pridružim“, ispričao je Lundberg.

Kaže da će igrati za najboljeg trenera, pred najboljim navijačima i na najboljem domaćem terenu.

„Ovo je, zapravo, treći put da mi se Partizan obratio, a na kraju se i posrećilo. Veoma sam uzbuđen zbog onoga što me čeka. Igraću za najboljeg trenera, pred najboljim navijačima i na najboljem domaćem terenu. Biće ludo“, naglasio je danski košarkaš.

Tokom prethodne sezone Lundberg je na 35 utakmica za Virtus u Evroligi beležio prosečno 9,5 poena i po dva skoka i asistencije za oko 20 minuta na parketu.