Lukaku izjednačio, Roma remizirala sa Feyenoordom u prvom meču plej-ofa Lige Evrope

Lukaku izjednačio, Roma remizirala sa Feyenoordom u prvom meču plej-ofa Lige Evrope

Romelu Lukaku je zadržao svoju impresivnu formu u Ligi Evrope tako što je postigao gol i doneo Romi remi 1-1 protiv Feyenoorda u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u osminu finala.

Igor Paikao, brazilski krilni igrač, doveo je domaćine u vođstvo golom glavom u nadoknadi prvog poluvremena, ali je Lukaku izjednačio rezultat u 67. minutu, takođe glavom, nakon centaršuta u kazneni prostor.

Ovo je bio Lukakuov šesti gol u ovosezonskoj Ligi Evrope, nastavljajući svoj impresivan niz od 21 gola u poslednjih 18 utakmica u ovom takmičenju.

Ova utakmica označava treći susret ova dva tima u poslednje tri godine u Evropi, uključujući i finale Lige konferencije Evrope 2022. koje je Roma osvojila rezultatom 1-0, donoseći Žozeu Murinju još jedan značajan trofej.

Danijele De Rossi, bivši kapiten Rome, koji je nedavno zamenio otpuštenog Murinja na poziciji trenera, prvi put se suočio sa evropskim takmičenjem od početka njegove trenerske karijere.

Osim toga, u drugim utakmicama plej-ofa Lige Evrope, Marsej je remizirao sa Šahtjorom iz Donjecka rezultatom 2-2, dok je Galatasaraj pobedio Spartu iz Praga sa 3-2, a Sporting iz Lisabona je slavio protiv Young Boysa sa 3-1.

U trećeligašima Lige konferencija Evrope, Union Saint-Gilloise se izborio za remi 2-2 protiv Eintrachta iz Frankfurta, dok je Šturm Graz pobedio Slovan Bratislavu sa 4-1, a Molde je savladao Legiju iz Varšave sa 3-2. Olimpijakos je pobedio Ferencvaroš sa minimalnih 1-0.

Revans mečevi plej-ofa zakazani su za 22. februar, dok će pobednici osminu finala Lige Evrope odigrati protiv pobednika grupne faze takmičenja.