Lukaku vodi Belgiju do pobede u Estoniji

Lukaku vodi Belgiju do pobede u Estoniji

Rezervni kapiten Romelu Lukaku postigao je dva gola za tri minuta, a Johan Bakajoko je postigao svoj prvi međunarodni gol, pošto je Belgija završila nekoliko burnih dana pobedom od 3:0 nad Estonijom u svojoj kvalifikacionoj utakmici Grupe F za Evropsko prvenstvo 2024. utorak.

Gosti su bili potreseni zbog svađe između novog trenera Domenika Tedeska i veterana golmana Tiboa Kurtoa u pripremama za utakmicu, i polako su počeli pre nego što je Lukaku nabacio sa dva cilja iz blizine pred kraj prvog poluvremena.

Austrija vodi sa 10 bodova iz četiri utakmice, dok je Belgija na drugom mestu sa sedam bodova iz tri meča. Estonija ima jedan bod iz svoja tri meča.

Belgija je povela kada je Lukaku sa šest jardi pogodio desni centar Astera Vranksa, a tri minuta kasnije niskim centaršutom sa leve strane povećao na 2:0. Bakaioko je dodao kasnu trećinu sa finim finišom levom nogom.

Pobeda je usledila nakon haotičnog napredovanja u meču nakon sukoba reči između Tedeska i Kurtoa koji tek treba da bude rešen i koji je ostavio pod sumnjom međunarodnu budućnost ovog drugog.

Tedesko je u ponedeljak rekao da je golman odbio da otputuje u Estoniju nakon što se osećao nepoštovanjem kada je, u odsustvu povređenog redovnog kormila Kevina De Brujnea, Lukaku imenovan za kapitena za domaći remi sa Austrijom 1-1.

Ali Kurtoa je to ljutito demantovao, rekavši da leči povredu kolena i da su mu lekari savetovali da preskoči utakmicu.