Luka Dončić predvodi Dalas Maverikse do pobede nad oslabljenim Njujork Niksima

Luka Dončić predvodi Dalas Maverikse do pobede nad oslabljenim Njujork Niksima

U četvrtak uveče, Luka Dončić je briljirao sa 39 poena, 11 asistencija i osam skokova, vodeći Dalas Maverikse do ubedljive pobede od 122:108 nad Njujork Niksima. Maveriksi su ostvarili treću uzastopnu pobedu, a Dončić je bio nezaustavljiv, posebno u drugom poluvremenu, gde je postigao 27 poena. Njujork Niksi su se suočili sa brojnim povredama i razmenama igrača, što je rezultiralo time da su u drugom poluvremenu imali samo sedam igrača na raspolaganju.

Pored Dončića, Tim Hardavej mlađi i Derik Džons mlađi doprineli su pobedi Maveriksa sa 19, odnosno 18 poena. Kajri Irving je dodao 16 poena za Nikse.

Donte DiVinćenco je predvodio Nikse sa 36 poena, dok je Džoš Hart zabeležio rekordnih 23 poena, uz 12 asistencija i 10 skokova, postigavši svoj drugi tripl-dabl u karijeri.

Obe ekipe su imale izostanke ključnih igrača zbog povreda. Dalas nije mogao da računa na Džejlena Brunsona, dok su Niksi bili oslabljeni izostancima Džulijusa Rendla, OG Anunobija i drugih igrača.

I pored nedostatka nekoliko igrača, Maveriksi su dominirali tokom utakmice, dok su Niksi bili primorani da se oslone na svoje rezerve. Čak i posle Ol-star pauze, Niksi će se i dalje suočavati sa izazovima povreda, ali se nadaju povratku ključnih igrača u narednim nedeljama.

Dalas Maveriksi će se suočiti sa Oklahoma Sitijem u subotu, dok će Njujork Niksi dočekati ekipu iz Indijane istog dana.