Liverpul privremeno na čelu Premijer lige

Liverpul privremeno na čelu Premijer lige

Fudbaleri Liverpula savladali su ekipu Evertona u gradskom derbiju 2:0 i privremeno preuzeli prvo mesto na tabeli Premijer lige. Dvostruki strelac na meču bio je Muhamed Salah.

„Mersisajd derbi“ po običaju doneo je mnogo uzbuđenja, veliku borbu i pobedu Liverpula – „crveni“ na „Enfildu“ bili bolji od Evertona minimalnim rezultatom.

Ekipa Jirgena Klopa sasvim zasluženo je osvojila nova tri boda u gradskom derbiju i izbila na prvo mesto na tabeli Premijer lige sa 20 bodova, koliko imaju Totenhem i Arsenal uz odigran meč manje.

Liverpul je dominirao tokom svih 90. minuta, a posao domaćoj ekipi bio je olakšan posle crvenog kartona koji je zaradio Ešli Jang u finišu prvog poluvremena.

Everton se dobro branio, ali je u 75. minutu dosuđen penal za „crvene“, pošto je lopta u ruku pogodila Tarkovskog, a Salah je bio neumoljiv izvođač najstrože kazne.

Nisu gosti uspeli da priprete Alisonu, a u zaustavnom vremenu Liverpul je izveo brzu kontru, a asistenciju Nunjeza Salah je sproveo u mrežu gostiju i postavio konačan rezultat meča.