Liverpul „nije dovoljno dobar“ kaže Arne Slot nakon šokantnog poraza od Notingem Foresta

Liverpul „nije dovoljno dobar“ kaže Arne Slot nakon šokantnog poraza od Notingem Foresta

Arne Slot je doživeo prvi poraz kao menadžer Liverpula, kada je njegov tim neočekivano izgubio kod kuće od Notingem Foresta sa 1-0. Ovaj šokantan rezultat prekinuo je njegov savršen rekord od dolaska na klupu nakon odlaska Jirgena Klopa. Slot je izrazio nezadovoljstvo nakon utakmice, ističući da tim nije iskoristio dovoljan broj prilika uprkos velikom posedu lopte.

Poraz Liverpula ostavio je Mančester Siti kao jedini tim sa stopostotnim učinkom u ligi. Siti je zadržao vodeću poziciju pobedom od 2-1 protiv Brentforda, zahvaljujući dvostrukom strelcu Erlingu Halandu, koji je tako došao do 99 golova za klub u svim takmičenjima. Haland je postigao oba gola i mogao je do het-trika, ali je u završnici pogodio stativu.

Mančester Junajted se vratio na pobednički kolosek pobedivši Sautempton sa 3-0. Markus Rašford je prekinuo niz od 12 utakmica bez gola, dok su Matijes de Ligt i Alehandro Garnačo dodali po jedan gol za ubedljivu pobedu. Trener Erik ten Hag pohvalio je Rašforda, nadajući se da će ovo biti prekretnica za engleskog napadača.

U ostalim mečevima, Everton je prokockao vođstvo od 2-0 protiv Aston Vile i izgubio sa 3-2, dok je Kristal Palas izvukao bod protiv Lestera sa 2-2 nakon penala u nadoknadi. Vest Hem je u petom minutu nadoknade izjednačio protiv Fulama za 1-1, dok je Brajton zadržan na 0-0 kod kuće protiv Ipsviča.