Liverpul rutinski savladao Bolonju i nastavio sjajan niz u Ligi šampiona

Liverpul rutinski savladao Bolonju i nastavio sjajan niz u Ligi šampiona

Liverpul je nastavio svoj put u novom formatu Lige šampiona sa pobedom od 2-0 protiv Bolonje, čineći težak raspored utakmica izgledom jednostavnim. Nakon što je pobedio Milan sa 3-1 na San Siru pre dve nedelje, Liverpul se suočava sa dva nemačka tima, uključujući povratak bivše zvezde kluba, Ćabija Alonsa, koji trenira Bajer iz Leverkuzena.

Mohamed Salah je postigao prvi gol u 11. minutu, a Aleksis Mek Alister je dodatno pojačao prednost u 75. minutu. Ova pobeda donela je novu nadu novom treneru Arneu Slotu da će Enfild ponovo postati mesto nezaboravnih evropskih noći.

Iako je Bolonja pokušavala da pronađe svoj prvi gol, njihovi udarci su se dvaput odrazili od stative, dok je golman Liverpula, Alisson Becker, imao ključne intervencije. S obzirom na razliku u prihodima između klubova, Liverpul je bio favorit, ali se Bolonja borila hrabro.

U narednim mečevima, Liverpul će se suočiti sa Lajpcigom 23. oktobra, u okviru jednog od najtežih rasporeda u Ligi šampiona, koji uključuje susrete sa timovima iz pet najvećih evropskih liga.