Liverpul remizirao sa Mančester Sitijem, odbijen penal u poslednjem minutu

Liverpul remizirao sa Mančester Sitijem, odbijen penal u poslednjem minutu

Liverpul je remizirao 1-1 sa Mančester Sitijem u uzbudljivom finalnom meču Premijer lige, a drama je dostigla vrhunac kada je Liverpulu odbijen penal u poslednjem minutu, što je izazvalo burnu reakciju trenera Jirgena Klopa.

Aleksis Mek Alister je postigao gol za Liverpul u 50. minutu, izjednačivši rezultat nakon što je Džon Stouns doneo vođstvo Sitiju u prvom poluvremenu. Međutim, Liverpul je ostao bez pobede zbog kontroverznog odbijanja penala nakon što je Džeremi Doku zakačio Mek Alistera u nadoknadi vremena.

Trener Liverpula, Jirgen Klop, izrazio je svoje nezadovoljstvo odlukom VAR-a, tvrdeći da je bio očigledan prekršaj. Iako je Liverpul zadržao drugo mesto na tabeli, bod ispred Mančester Sitija, oseća se gorčina zbog propuštene prilike da se približi lideru Arsenalu.

Ovo je bio još jedan dramatičan okršaj između Klopa i Pepa Gvardiole, ali ovog puta je Liverpul ostao bez pobede koja bi im osigurala četiri boda prednosti u odnosu na Siti.

I pored toga, ovo je još jedan pokazatelj Klopa i njegovog tima, koji su obećali da će napustiti sezonu osvajanjem titule i koji su i dalje u trci za trofeje u Ligi Evrope i FA kupu.

Ova utakmica još jednom naglašava rivalitet između Liverpula i Mančester Sitija, dok je Pep Gvardiola priznao zasluge protivnicima i preuzeo bod. Dok je Liverpul zadržao domaću dominaciju nad Sitijem, ovaj meč je pokazao da je rivalstvo između ova dva kluba živo i dalje.

Iako su šanse stizale na obe strane, ni Liverpul ni Mančester Siti nisu uspeli da pronađu pobednički gol, ostavljajući publiku u napetom i neizvesnom okruženju do poslednjeg zvižduka sudije.