Liga nacija: Makedonci i Slovenci slavili u gostima

Liga nacija: Makedonci i Slovenci slavili u gostima

Nogometne reprezentacije Slovenije i Sjeverne Makedonije ostvarile su značajne pobjede u gostima u četvrtom kolu Lige nacija Evropske nogometne asocijacije (UEFA).

Slovenija je u okviru grupe 3 Lige B pobijedila domaći Kazahstan rezultatom 1:0 pred 20.000 gledalaca u Almatiju. Jan Mlakar postigao je gol odluke u 55. minuti na asistenciju Erika Janže, čime je Slovenija zadržala šanse za napredovanje u viši rang takmičenja. Trenutno se nalaze na drugom mjestu s istim brojem bodova kao vodeća Norveška, ali s jednom odigranom utakmicom manje. Austrija je treća s četiri boda, takođe uz utakmicu manje, dok je Kazahstan na posljednjem mjestu sa samo jednim bodom iz četiri susreta.

Selekcija Sjeverne Makedonije takođe je na putu ka višem rangu nakon što su slavili 2:0 u gostima protiv Armenije u četvrtom kolu grupe 4 Lige C. Obje golove postigao je u drugom poluvremenu, prvo Miovski u 72. minuti, a potom Alimi u 85. minuti.

Sjeverna Makedonija trenutno predvodi grupu C4 sa 10 bodova, dok je Armenija na drugom mjestu sa četiri boda. Latvija se nalazi na trećem mjestu sa tri boda, dok su Farski otoci na posljednjem mjestu sa osvojena dva boda. Latvija i Farski otoci imaju po jednu utakmicu manje od lidera i drugoplasirane ekipe.