PSŽ savladao Marsej, Monako izgubio u dramatičnom meču

PSŽ savladao Marsej, Monako izgubio u dramatičnom meču

Pari Sen Žermen je zabeležio ubedljivu pobedu od 3:0 protiv Marseja, čime je učvrstio svoje vođstvo u francuskoj ligi. Marsej je doživeo težak poraz u svom prvom velikom testu ove sezone, nakon što je ostao sa deset igrača usled crvenog kartona i autogola u prvom poluvremenu.

Pobeda bi omogućila Marseju da se izjednači sa PSG-om, ali umesto toga, tim sa Stade Velodroma sada zaostaje šest bodova za neporaženim liderom. Ovaj poraz dodatno će testirati strpljenje zahtevnih navijača Marseja, koji su pred kraj prvog poluvremena počeli da napuštaju stadion, dok su igrači na kraju meča ispraćeni zvižducima.

Marsej, koji se ove sezone nije kvalifikovao za evropska takmičenja, imao je svež sastav, dok je trener Roberto De Zerbi mogao da računa na kompletan tim. Ipak, PSG je otvorio utakmicu sjajno, povela je u 7. minutu kada je vezista Žoa Neves iskoristio centaršut levog beka Nuna Mendeša.

Situacija za Marsej pogoršana je u 20. minutu, kada je vezista Amine Harit dobio crveni karton zbog visokog izazova na kapitenu PSG-a Markinhosu. Iako su televizijske snimke pokazale da Harit nije podigao nogu iznad Markinhosove, odluka je ostala na snazi, a Harit je napustio teren ljutito se raspravljajući sa sudijom.

Usledila je serija loših odluka za Marsej, uključujući autogol centralnog defanzivca Leonarda Balerdi u 29. minutu, kada je nespretno skrenuo loptu pored svog golmana Đeronima Rulija. PSG je zatim kontrolisao igru tokom drugog poluvremena, ali nije nastojao da postigne još golova, što bi moglo frustrirati trenera Luisa Enrikea s obzirom na prethodne probleme u Ligi šampiona.

U drugom velikom meču, Monako je doživeo težak poraz od Nice rezultatom 2:1, uprkos vođstvu koje je stekao golom švajcarskog napadača Brila Embola. Ovaj poraz bio je praćen crvenim kartonom Vandersona, što je dodatno oslabilo tim. Nice je iskoristila situaciju i postigla dva gola, zadržavajući Monako u teškoj situaciji.

U meču između Oksera i Liona, gosti su uspeli da izjednače u dramatičnom završnici, dok je Monpelje nastavio svoj loš niz sa još jednim porazom, ovoga puta od Tuluza rezultatom 3:0. Ovaj poraz je došao nakon što je klub odlučio da smeni trenera Mišela Der Zakarijana, angažujući Žana Luja Gaseta.

U drugoj utakmici, brazilski vezista Andrei Santos postigao je dva gola za Strazbur, koji je pobedio Nant rezultatom 3:1, tako se plasirajući u sredinu tabele.

Zaključak: Ova kola francuske lige donela su uzbudljive trenutke, ali i razočaranje za neke timove, dok se liga nastavlja razvijati i timovi bore za vrh tabele.