Levandovski postiže svoj 7. gol i Barseloni donosi sedmu uzastopnu pobedu u španskoj ligi

Levandovski postiže svoj 7. gol i Barseloni donosi sedmu uzastopnu pobedu u španskoj ligi

Sa Robertom Levandovskim ponovo u centru pažnje, Barselona je nastavila svoj besprekoran početak sezone u španskoj ligi. Levandovski je postigao sedmi gol u isto toliko utakmica, a Barselona je ostvarila sedmu uzastopnu pobedu u ligi pobedivši Hetafe rezultatom 1:0 kod kuće u sredu. Ovaj trijumf postavlja Barselonu kao drugi tim sa najboljim početkom sezone ikada, izjednačavajući se sa sedam pobeda koje je takođe ostvarila na početku sezone 2017-18. Katalonski klub je ostvario osam uzastopnih pobeda na početku sezone 2013-14.

Barselona je dominirala svojim protivnicima sa impresivnim skorom od 23 postignuta i samo 5 primljenih golova u prvih sedam utakmica ove sezone. Trenutno imaju četiri boda prednosti u odnosu na branioca titule Real Madrid, koji je u utorak pobedio Alaves sa 3-2.

Levandovski je postigao svoj sedmi gol u ligi iz blizine u 19. minutu. Iskoristio je propuštenu loptu u kaznenom prostoru nakon što je golman Getafea, David Soria, bio nespretan u zadržavanju visokog centaršuta u tom trenutku. Poljski napadač je zamenjen u 77. minutu od strane Pedrija, nakon što je u nedelju postigao dva gola u porazu od Viljareala rezultatom 5-1.

Injaki Penja je startovao na golu umesto Marka-Andrea ter Stegena, koji je bio odsutan zbog teške povrede kolena koju je zadobio u prethodnoj utakmici tima. Fudbaleri Barselone su istrčali na teren noseći majice sa porukama podrške za Ter Štegena, koji je jedan od kapitena ekipe.

Hetafe, koji je gotovo izjednačio rezultat u nadoknadi vremena, ostaje bez pobede i zauzima pretposlednje mesto na tabeli. Takođe u sredu, Đirona i Rajo Valjekano su odigrali nerešeno 0-0 u Đironi.