Lejla Fernandez i Novak Đoković na tragu rekorda na prvom danu AO

Lejla Fernandez i Novak Đoković na tragu rekorda na prvom danu AO

Bivša finalistkinja Ju-Es opena, Lejla Fernandez, započela je svoj put na ovogodišnjem Australijskom openu s pobedom nad talentovanom 17-godišnjakinjom Sarom Bejlek rezultatom 7-6 (5), 6-2. Fernandez, 32. nosilac turnira, istakla je važnost ključnih poena u meču i izrazila zadovoljstvo svojom igrom.

U istom danu, teniski svet je s nestrpljenjem očekivao i prvi meč Novaka Đokovića, koji se bori za rekordnu 25. Grend slem titulu. Đoković, desetostruki šampion Australijskog opena, suočio se s Dino Prizmićem u prvom kolu, nadmašujući niz od 28 uzastopnih pobeda na Melburn Parku.

Obrisi uzbuđenja su se ogledali i u odbrani titule kod žena, gde je Arina Sabalenka trebala započeti svoj turnirski put protiv Ele Zajdel. Istovremeno, Karolin Voznijacki, šampionka iz 2018. godine, vratila se na Australijski open nakon četiri godine i trebala se suočiti s Magdom Linet, prošlogodišnjom polufinalistkinjom.

Prvog dana turnira, četvrti nosilac Italijan Janik Siner otvorio je svoj meč na Rod Lejver Areni protiv Botića van de Zaandšula, dok je teniska legenda Andre Agasi pridružila se ceremoniji odavanja počasti Evon Gulagong Kouli, obeležavajući 50. godišnjicu njenih četiri titula na Australijskom openu 1974.

Ovaj dinamičan prvi dan najavljuje uzbuđenje i neizvesnost tokom naredna dva tjedna, dok teniske zvezde širom sveta prate događaje na jednom od najprestižnijih teniskih turnira.