Džejms predvodio SAD do pobede nad Nemačkom u poslednjem meču pred Olimpijske igre u Parizu

Džejms predvodio SAD do pobede nad Nemačkom u poslednjem meču pred Olimpijske igre u Parizu

Muška košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država pobedila je Nemačku sa 92-88 u uzbudljivoj utakmici koja je odigrana u Londonu, u okviru poslednje provere pre početka Olimpijskih igara u Parizu. Džejms je postigao poslednjih 11 poena za Amerikance, čime je osigurao pobedu i demonstrirao svoju ključnu ulogu u timu.

Američki tim, koji je aktuelni osvajač četiri zlatne olimpijske medalje, suočio se sa šampionom Svetskog kupa Nemačkom u napetom meču. Džejms, koji je ranije tokom dana najavljen kao muški nosilac zastave na ceremoniji otvaranja, završio je meč sa 20 poena. Uz njega, Džoel Embijd je dodao 15 poena, Stiven Kari 13, a Entoni Edvards 11.

„Bio je to dobar test za nas. Drago mi je što smo još jednom uspeli da ostanemo prisebni i istrajemo, baš kao i pre neki dan protiv Južnog Sudana“, izjavio je Džejms.

Franc Vagner je predvodio Nemačku sa 18 poena, dok su Andreas Obst i Denis Šroder postigli po 14 i 13 poena, uz 10 asistencija Šrodera. Danijel Tajs je dodao 13 poena, a Moric Vagner 12.

Amerikanci su završili svoju egzibicionu seriju sa rezultatom 5-0, ali su se suočili sa ozbiljnim izazovima tokom priprema. Kanada, Australija i Južni Sudan su pružili jak otpor, dok je Nemačka imala prednost u poslednjim minutima meča. Ipak, Džejms je sa svojih 11 poena u poslednja 3:57 minuta osigurao pobedu SAD.

Sada, američki tim se okreće Parizu, gde će Igre zvanično početi ovog vikenda. Selektor Kari je izjavio da je tim spreman i da će pružiti najbolje performanse kada svetla budu najsvetlija.

Uprkos izazovima, SAD su uspeli da nadigraju svoje protivnike, iako su imali problema sa gubicima lopte i trojkaškim učinkom. Tim se nada da će njihova ofanzivna igra biti na vrhuncu tokom Olimpijskih igara.

Kevin Durant, trostruki osvajač zlatne medalje, nije igrao u ovoj utakmici zbog povrede lista, ali se očekuje da će se pridružiti timu u Parizu.

Američki tim sada ima visoka očekivanja dok se pripremaju za početak takmičenja na Olimpijskim igrama, sa ciljem da osvoje još jednu zlatnu medalju.