Lautaro Martinez vodi Argentinu do pobede nad Peruom u odsustvu povređenog Mesija

Lautaro Martinez vodi Argentinu do pobede nad Peruom u odsustvu povređenog Mesija

Fudbalska reprezentacija Argentine ostvarila je pobedu od 2:0 nad selekcijom Perua u grupnoj fazi Kopa Amerike, uprkos odsustvu Lionela Mesija zbog povrede. Lautaro Martinez je bio junak utakmice, postigavši oba gola za Argentinu. Prvi gol postigao je u 47. minutu nakon odličnog ubačaja Anhela Di Marije, dok je drugi gol dao u 86. minutu.

Martinez je istakao zadovoljstvo što nosi dres reprezentacije i izrazio odlučnost da se dokaže treneru. Mesija nije bilo na terenu zbog povrede zadobijene u prethodnoj utakmici protiv Čilea, a selektor Lionel Skaloni bio je suspendovan. Argentina je kontrolisala veći deo utakmice, imajući veći posed lopte i više udaraca ka golu.

Nakon meča, asistent trenera Argentine Valter Samjuel izjavio je da se Messi oporavlja, ali da je još rano govoriti o njegovom povratku. Argentina je zabeležila treću uzastopnu pobedu u grupnoj fazi, te će se sada pripremiti za četvrtfinale.

U drugom meču grupe A, Kanada je odigrala nerešeno sa Čileom, osiguravši plasman u narednu rundu takmičenja. Argentina će sačekati da se završi grupa B kako bi saznala svog narednog protivnika.

Nakon što je Taljafiko postigao gol koji je poništen, Argentina je imala priliku da poveća prednost iz penala, ali je Paredes promašio šansu. Ovim trijumfom, Argentina je potvrdila svoje ambicije za osvajanjem 16. titule na Kopa Americi.

Peru, s druge strane, nije uspeo da postigne gol u trećoj uzastopnoj utakmici na turniru. Trener Perua Horhe Fosati priznao je da je njegov tim imao slab učinak u ovom meču.