Laslo Đere propušta Olimpijske igre

Laslo Đere propušta Olimpijske igre

Srpski teniser Laslo Đere je najavio da će najverovatnije propustiti Olimpijske igre u Parizu.

Kako je istakao, nije ni imao plan da nastupa na ovom takmičenju.

„Najverovatnije neću igrati u Parizu zbog svega što se dešavalo. Sada mi je primarni cilj da završim godinu u top 100. Nisam imao trenera a bila je prijava tima za Igre, pa bi trebalo sa selektorom da idem, a u reprezentaciji nas ima dosta… Ne bih mogao da povedem nekoga iz svog tima, tako da mi to ove godine posle operacije nije prioritet. Nadam se da ću za četiri godine imati priliku da igram, ako sve bude kako treba. Želja mi je makar na jednim Igrama da se pojavim“, rekao je Laslo za Sport klub.

Đere je u međuvremenu našao novog trenera – u pitanju je nekadašnji deveti teniser sveta, trostruki ATP šampion  Marijano Puerta.

„Trebalo je sa njim još od Bukurešta da krenem da radim, ali nismo uspeli zbog svih problema koje sam imao, pa smo počeli pre nekoliko dana. Fizio mi je Toni Nenadić iz Osijeka. Ovo nam je sada probni period, pa ćemo videti da li ćemo nastaviti ili ne. Do Vimbldona, recimo, ili možda čak i do kraja šljake posle Vimbldona, trajaće taj probni period, jer mi treba vremena da se malo upoznamo. Kondicioni je ostao isti, Sale Janković“, objasnio je Đere.