Španija protiv Gruzije u osmini finala Eura 2024: Povratak Jamala i Vilijamsa u startnu postavu

Španija protiv Gruzije u osmini finala Eura 2024: Povratak Jamala i Vilijamsa u startnu postavu

U nedelju se na Euru 2024 sastaju Španija i Gruzija u osmini finala, a selektor Španije Luis de la Fuente odlučio je da u startnu postavu vrati ključne igrače Lamine Jamala i Niko Vilijamsa. Jamal i Vilijams su ostali na klupi tokom poslednje utakmice grupne faze, u kojoj je Španija pobedila Albaniju sa 1-0.

Ovo je ista postava Španije koja je prošle nedelje zabeležila pobedu od 1-0 protiv Italije, što pokazuje de la Fuenteovo poverenje u tim koji se dokazao protiv jednog od favorita turnira.

S druge strane, selektor Gruzije Vili Sanjol zadržava nepromenjen tim koji je iznenadio Portugal pobedom od 2-0. Međutim, vezista Anzor Mekvabišvili, koji je imao ključnu ulogu kao zamena u toj utakmici, neće biti na raspolaganju zbog suspenzije.

Evo kako se timovi postavljaju:

Španija: Unai Simon, Dani Karvahal, Robin le Normand, Alvaro Morata, Fabijan Ruiz, Ajmerik Laporte, Rodri, Niko Vilijams, Lamin Jamal, Pedri, Mark Kukurela.

Gruzija: Giorgi Mamardashvili, Otar Kakabadze, Lasha Dvali, Guram Kashia, Giorgi Kochorashvili, Khvicha Kvaratskhelia, Giorgi Chakvetadze, Luka Lochoshvili, Giorgi Gvelesiani, Otar Kiteishvili, Georges Mikautadze.

Očekuje se uzbudljiv meč između ove dve ekipe, sa Španijom kao favoritom, ali Gruzija je pokazala da može da iznenadi i najjače protivnike.